Mergi înapoi

Valorificare cladire beton de pe Cozla si Igloo

Horia Horia  •  2023-10-27  •    Nu există comentarii  • 

Sunt bucuros ca drumul de pe Cozla este in reparatii si in curand pare ca va fi finalizat.

Este un drum de acces catre un spatiu cu peisaje naturale superbe dar cu constructii mai putin estetice.

Nu ar strica repararea Igloo-ului. Presupun ca acum este autorizatie ISU si poate fi folosit in continuare. Din ce tin minte acum 10 ani se faceau petreceri acolo care atrageau multi tineri. Nu ar fi rau sa se reia aceasta activitate. Am fost la petrecerile respective si erau multe persoane care veneau din alte zone (similar petrecerilor de la Busteni). Cu toti cei care am discutat au zis ca rasaritul si apusul de pe Cozla nu se compara cu nici o alta locatie din Romania.

Cladirea de beton presupun ca finalizata ar fi fost un hotel ceea ce era ideal pentru cei care foloseau partia. Din pacate se pare ca partia nu poate fi folosita datorita climei mai calde din ultimii ani. Cu toate acestea s-ar putea ca la un moment dat sa fie destula zapada si sa fie profitabila redeschiderea ei. Nu cred ca ar fi nevoie neaparat de un hotel acolo deoarece persoanele interesate de ski ar putea sa foloseasca telescaunul din Obor sau telegondola. Nu pot sa vizualizez ce s-ar putea face cu cladirea de beton dar nu prea se mai poate ascunde in spatele afisului de promovare turistica (poate spatiu expozitional).

Tot in contextul zonei sunt curios daca s-a renuntat la ideea de a construi partia lunga. De asemenea presupun ca ar trebui niste lucrari de consolidare a pamantului pe Cozla in zona unde curge pamantul spre strada Nicu Albu si poate si in partea dinspre zoo avand in vedere ca Cercul Gospodinelor era acum 150 ani langa Igloo.

Partea mai "salbatica" a Cozlei pana la 3 Caldari inca este si presupun ca va fi mentinuta in forma ei naturala. Merg in fiecare sambata dimineata pana acolo si tot timpul natura ofera ceva diferit, in functie de ora si sezon.

Ce vreau sa zic e ca daca este drum de acces si cu masina si cu telegondola, ar putea sa se conceapa o viziune si pentru activitatile care se pot face pe platou cu ajutorul constructiilor existente. Cu toate astea nu as vrea sa se transforme in Tampa #2. Sigur mai sunt alte orase similare din alte tari sau de la noi de unde putem lua idei si sa le combinam intr-un ansamblu original.

Am observat ca Alex Filip a pus bazele OMDului care sper ca va avea continuitate in dezvoltarea turistica si poate ca ar avea sugestii si pentru zona Cozla.

Stiu ca toate investitiile mentionate de mine sunt considerabile dar poate in timp pas cu pas se pot realiza si pot transforma o parte din deal intr-o zona de interes regional, national sau chiar european.

 

Voi ce parere aveti?

 

Comentarii (0)

Trebuie conectare sau înregistrare pentru a lăsa un comentariu.