Valorificare cladire beton de pe Cozla si Igloo

  Nu există comentarii  •  2023-10-27  •  Horia

Sunt bucuros ca drumul de pe Cozla este in reparatii si in curand pare ca va fi finalizat.

Este un drum de acces catre un spatiu cu peisaje naturale superbe dar cu constructii mai putin estetice.

Nu ar strica repararea Igloo-ului. Presupun ca acum este autorizatie ISU si poate fi folosit in continuare. Din ce tin minte acum 10 ani se faceau petreceri acolo care atrageau multi tineri. Nu ar fi rau sa se reia aceasta activitate. Am fost la petrecerile respective si erau multe persoane care veneau din alte zone (similar petrecerilor de la Busteni). Cu toti cei care am discutat au zis ca rasaritul si apusul de pe Cozla nu se compara cu nici o alta locatie din Romania.

Cladirea de beton presupun ca finalizata ar fi fost un hotel ceea ce era ideal pentru cei care foloseau partia. Din pacate se pare ca partia nu poate fi folosita datorita climei mai calde din ultimii ani. Cu toate acestea s-ar putea ca la un moment dat sa fie destula zapada si sa fie profitabila redeschiderea ei. Nu cred ca ar fi nevoie neaparat de un hotel acolo deoarece persoanele interesate de ski ar putea sa foloseasca telescaunul din Obor sau telegondola. Nu pot sa vizualizez ce s-ar putea face cu cladirea de beton dar nu prea se mai poate ascunde in spatele afisului de promovare turistica (poate spatiu expozitional).

Tot in contextul zonei sunt curios daca s-a renuntat la ideea de a construi partia lunga. De asemenea presupun ca ar trebui niste lucrari de consolidare a pamantului pe Cozla in zona unde curge pamantul spre strada Nicu Albu si poate si in partea dinspre zoo avand in vedere ca Cercul Gospodinelor era acum 150 ani langa Igloo.

Partea mai "salbatica" a Cozlei pana la 3 Caldari inca este si presupun ca va fi mentinuta in forma ei naturala. Merg in fiecare sambata dimineata pana acolo si tot timpul natura ofera ceva diferit, in functie de ora si sezon.

Ce vreau sa zic e ca daca este drum de acces si cu masina si cu telegondola, ar putea sa se conceapa o viziune si pentru activitatile care se pot face pe platou cu ajutorul constructiilor existente. Cu toate astea nu as vrea sa se transforme in Tampa #2. Sigur mai sunt alte orase similare din alte tari sau de la noi de unde putem lua idei si sa le combinam intr-un ansamblu original.

Am observat ca Alex Filip a pus bazele OMDului care sper ca va avea continuitate in dezvoltarea turistica si poate ca ar avea sugestii si pentru zona Cozla.

Stiu ca toate investitiile mentionate de mine sunt considerabile dar poate in timp pas cu pas se pot realiza si pot transforma o parte din deal intr-o zona de interes regional, national sau chiar european.

 

Voi ce parere aveti?

 

Nu sunt de acord 0%
4 voturi

UAT Primaria Piatra Neamt

  Nu există comentarii  •  2022-04-25  •  admin

APRECIERI GENERALE

Nu sunt de acord 0%
22 voturi

Statie autobuz cartier Speranța

  Nu există comentarii  •  2022-05-04  •  carmen

Văzând aglomerația din statia de autobuz cartier Speranța este prea multa lume și de la magazin centrul social etc.Ar fi mai bine sa fie mutată în fața bisericii unde este spatiu suficient?

 

 

 

Nu sunt de acord 0%
7 voturi

Parc pe dealul Carlomanu

  Nu există comentarii  •  2023-01-17  •  Georgiana A

Piatra-Neamt are prea putine parcuri si spatii de recreere in aer liber in comparatie cu spatiile comerciale. Dealul Carlomanu este un loc minunat cu vedere peste oras si spre lacul Batca, perfect pentru contruirea unui parc cu banci, trasee de drumetii/biciclete.

Nu sunt de acord 0%
10 voturi

Propunere transparenta voturi consultari.primariapn.ro

  Nu există comentarii  •  2022-06-07  •  Andrei G.

In lumina ultimelor articole aparute privind validitatea voturilor la dezbaterile care au fost pana acum pe platforma va propun implementarea transparentei voturilor prin metoda publicarii tuturor IP-urilor (internet address) care au votat si in numar de cate voturi. Evident ca exista situatia in care poate o familie (2-3 persoane) pot vota de pe acelasi IP, insa daca vedem situatii in numar mare(peste 10) este clar ca ceva scartaie acolo.

De asemenea pentru promovarea acestei platforme ca cetatenii sa stie de existenta ei ar fi ok sa alocati un buget si sa faceti o campanie de promovare atat in online cat si in offline.

 

 

Nu sunt de acord 38%
2 voturi

Stații autobuz Str Fermelor

  Nu există comentarii  •  2022-10-22  •  MadalinaNT

Pe Strada Fermelor nu se află nicio statie de autobuz de unde sa poată pleca dimineața copiii la școală.

Teoretic există o variantă pentru intervalul 7-8 dimineața, autobuzul de pe linia M6 care pleacă din parcarea Brico Dépôt la ora 7.05. Dar nici această unică opțiune nu este cu adevărat disponibilă, deoarece șoferii autobuzului decid de multe ori sa nu mai treacă pe acolo la acea oră. 

Cred că înființarea a două stații de autobuz chiar pe Strada Fermelor (nu in parcare la Brico), cate una pe fiecare sens, vizibile, unde să oprească măcar un autobuz și în weekend ar fi foarte utilă, mai ales daca se dorește ca din ce in ce mai multe persoane să utilizeze transportul în comun. 

Daca stațiile sunt vizibile și programul se respectă cred că ar fi șanse mari ca din ce in ce mai multi părinți sa poată sa nu mai aglomereze str Fermelor in intervalul 7.30-8. Deja dimineața se formează coloană de mașini, iar zona este in dezvoltare, numărul de locuitori va tot crește.

De asemenea, tot pentru a face puțin mai prietenoasă zona pentru pietoni, ar fi foarte binevenita si o trecere de pietoni.

Daca se dorește cred că se pot găsi soluții pentru a face ca și în această zonă să fie ceva mai ușor de locuit.

 

Nu sunt de acord 0%
8 voturi

Ajutor pentru dezbateri

Începeți o dezbatere pentru a împărtăși opinii cu alții despre subiectele care vă preocupă.

Spațiul pentru dezbaterile cetățenilor se adresează oricui își poate expune problemele și celor care vor să își împărtășească opiniile cu alte persoane.

Pentru a deschide o dezbatere, trebuie să vă înscrieți la Consultari Municipiul Piatra-Neamt. Utilizatorii pot, de asemenea, să comenteze dezbaterile deschise și să le evalueze cu butoanele „Sunt de acord” sau „Nu sunt de acord”.